پژوهشگران مؤسسه تحقیقات ژنتیک و اعصاب ِ سنگاپور، با استفاده از سلول های بنیادی، موّفق به تولید آزمایشگاهی نورون های بخش میانی مغز شدند. آنها امیدوارند، نتیجه این تحقیق با فراهم کردن امکان آزمایش مستقیم بر روی سلول های مغز، به درمان بیماری های مغزی نظیر پارکینسون کمک کند و از این به بعد، داروها را بتوان به جای مغز حیوان آزمایشگاهی، مستقیما روی سلول مغز انسان آزمایش کرد.

 

در بیماران مبتلا به پارکینسون، کاهش قابل توجهی در سلول های نوروملانین یا تولید کننده های دوپامین اتفاق می افتد. و حالا ما می توانیم همان آسیب را در نورون های آزمایشگاهی ایجاد کنیم و دست مان برای هر مطالعه و مداخله دارویی و درمانی، برای بازگشت این سلول ها به وضع طبیعی باز است.

تصویر واقعی از تولید نورون های مغز میانی در آزمایشگاه

پرفسور انگ کینگ تان، رئیس موسسه ملی نورو ساینس سنگاپور می گوید: “ما نشان دادیم که نورون هایی که در آزمایشگاه تولید کردیم، دارای سلول های رنگدانه دار مغز میانی هستند. برای همین هم اطمینان داریم که می توانیم تحقیق درباره بیماری های بسیار مهم مغز از جمله پارکینسون را روی این سلول ها انجام دهیم.” 

تصویر شماتیک مغز

تصویر شماتیک مغز


پیش تر، در سال ۲۰۱۳ گروهی از محققان استرالیایی موفق به تولید آزمایشی سلول های مغز با چاپگر سه بعدی شده بودند و سپس آن قطعات را در ظرف های آزمایشگاهی به نورون های غیر اختصاصی تبدیل کرده بودند، اما دانشمندان مؤسسه تحقیقات ژنتیک سنگاپور، توانستند نوروملانین یا سلول های حاوی رنگدانه را که محل آسیب زایی پارکینسون است، شناسایی و نورون های بخش میانی مغز را باز تولید کنند.

نتیجه این تحقیق، قرار است با فراهم کردن امکان آزمایش مستقیم بر روی سلول های مغز، به درمان بیماری های مغزی نظیر پارکینسون کمک کند و از این به بعد، داروها را بتوان به جای مغز حیوان آزمایشگاهی، مستقیما روی سلول مغز انسان آزمایش کرد.

شمای تولید نورون های مغز میانی در آزمایشگاه

پرفسور هوک هیونگ، رئیس موسسه ملی تحقیقات ژنتیک سنگاپور، اهمیت تولید نورون های بخش میانی مغز را چنین بیان می کند؛” در بیماران مبتلا به پارکینسون، کاهش قابل توجهی در سلول های نوروملانین یا تولید کننده های دوپامین اتفاق می افتد. و حالا ما می توانیم همان آسیب را در نورون های آزمایشگاهی ایجاد کنیم و دست مان برای هر مطالعه و مداخله دارویی و درمانی، برای بازگشت این سلول ها به وضع طبیعی باز است.
تیم پژوهشگران می گویند؛ تحقیق آنها بر بیماری پارکینسون متمرکز است، اما یافته های این پژوهش بدلیل اینکه در ناحیه مغز میانی متمرکز است، می تواند به درمان بیماری های دیگری نظیر اوتیسم و اسکیزوفرنی نیز کمک کند.

 

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics