پژوهشگران بریتانیایی با توسعه فن آوری پرتونگاری، موفق به ثبت تصاویر هولو گرافیک یا تمام نگار مغز شدند. آنها می گویند، این تکنولوژی تازه به تشخیص بیماری های مغزی نظیر پارکینسون و آلزایمر کمک می کند. ام آر آی یا پرتو نگاری با استفاده از امواج تشدید یافته مغناطیسی، از سه دهه قبل مورد استفاده پزشکان بوده است. ام آر آی اثرات جانبی زیانبار پرتوهای رادیو اکتیو اشعه ایکس را ندارد و دستگاه جدید، مزیت های بسیاری را بر ام آر آی های کلاسیک افزوده است.

پژوهشگران بریتانیایی با توسعه فن آوری پرتونگاری، موفق به ثبت تصاویر هولو گرافیک یا تمام نگار از مغز شدند. آنها می گویند، این تکنولوژی تازه به تشخیص بیماری های مغزی نظیر پارکینسون و آلزایمر کمک می کند.

ثبت تصاویر تمام نگاری و سه بعدی از مغز

اخیرأ متخصصان دانشگاه آکسفورد با تعبیه دستگاهی که اتم های هیدروژن را برانگیخته و با  سطح بالاتری از انرژی به درون سلول های بدن می فرستد، پرتوهای رادیویی را ایجاد کرده اند که قادر به ثبت تصاویر هولوگرام یا سه بعدی، با دقتی بسیار بالاست. قدرت مغناطیسی این دستگاه جدید ام آر آی که بوسیله زیمنس ساخته شده، ۷ واحد تسلا است و ۱۰۰ هزار برابر قوی تر از میدان مغناطیسی زمین است.

این دستگاه ام آر آی جدید، با پرتونگاری از اتم هیدروژن برانگیخته در مولوکول های آبی که بین سلول های ماده سفید مغز در حرکت و تبادل هستند، قادر به تهیه تصاویر تمام نگار یا هولوگرام از محل اتصال نورون هاست.

هولوگرام یا تمام نگار اتصال نورون های مغزی

اما حتی با دقت تصویری بسیار بالا، در تصاویر دوبعدی سیاه و سفید، مشاهده جزئیاتی که در یک تصویر رنگی و سه بعدی از تمام زوایا می بینید، امکان پذیر نیست. این دستگاه ام آر آی جدید، با پرتونگاری از اتم هیدروژن برانگیخته در مولوکول های آبی که بین سلول های ماده سفید مغز در حرکت و تبادل هستند، قادر به تهیه تصاویر تمام نگار یا هولوگرام از محل اتصال نورون هاست.

 

تولید دستگاه ام آر آی جدید هنوز در مرحله آزمایشی است، اما سازندگان آن می گویند، زمانی که به بازار عرضه شد جایگزین تمام ماشین های تصویر برداری موجود، از جمله ام آر آی، سونوگرام و سی تی اسکن خواهد شد.

 

 

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics