گرچه اعتیاد، برچسب بزرگی برای عادت افراطی از استفاده از اینترنت و فن آوری های کامپیوتری به نظر می رسد، اما مقام های بهداشتی هندوستان؛ در اوایل ماه جاری؛ در بهترین بیمارستان روانپزشکی بنگلور، کلینیک ترک اعتیاد اینترنت و تکنولوژی راه اندازی کردند.  دکتر مانوج کومار شارما، رئیس “انیستیتوی ملی بهداشت روان و زیست شناسی اعصاب” در هند درباره راه اندازی کلینیک بنگلور، در مصاحبه با یکی از شبکه های تلویزیونی هند، گفته است که، اغلب مراجعین آنها، کودکان دبستانی و نوجوانان هستند.

Twins play with the iPad

Twins play with the iPad

 

 

او می گوید، پیش از این کلینیک های مشابهی در دهلی و بمبئی، به صورت آزمایشی آغاز به کار کرده بود و مراجعان آنها نیز، الگوی سنی مشابهی دارند و تعدادشان بتدریج رو به افزایش رفته است.  همزمانی نسبی افتتاح این کلینیک با انتشار خبر خودکشی (حلق آویز) یک پسر ۱۳ ساله هندی__ در هفته گذشته و به دلیل بستن اجباری صفحه فیس بوک او توسط مادرش__ توجه زیادی به خود جلب کرد. تیم درمانی این کلینیک، ترکیبی از روانپزشک، مشاور رفتاری و مربیان مهارت های زندگی است.

اعتیاد اینترنت با نشانه های زیر همراه است:

  • گذران افراطی وقت پای کامپیوتر و اینترنت (بیش از ۲ ساعت در کودکان و ۴ ساعت در بزرگسالان)
  • افت تحصیلی کودکان و بروز مشکلات شغلی و خانوادگی در بزرگسالان
  • تمایل غیر قابل کنترل به چک کردن پیام ها و پست های روزآمد شده
  • ارسال پست های متعدد و پشت سرهم
  • ارسال مدام و مکرر عکس های خودگیر یا سلفی
  • انزوا طلبی، بیخوابی و اضطراب در صورت محدودیت دسترسی و قطع اینترنت

south-asia-internet-addiction

بنگلور به پایتخت فن آوری های نوین کامپیوتری ِ هند مشهور است و راه اندازی این کلینیک، هندوستان را پس از کره جنوبی، چین، تایوان و سنگاپور، در زمره چند کشوری قرار می دهد که وابستگی افراطی به اینترنت را یک بیماری تلقی می کنند.

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics