خالکوبی یا تتو گرچه پدیده ای با قدمت ۱۰ هزار ساله و مربوط به دوران نو سنگی است، اما رواج و محبوبیت و شیوه های ناشناخته ی آن در میان قشرهای گوناگون، اتفاق بالنسبه تازه ای است، به همین دلیل متخصصان بهداشتی، به مردم درباره اگر و اما های اینکار و عوارض خالکوبی هشدار می دهند. اما مهمترین و شایع ترین عوارض خالکوبی چیست؟ و ایمن ترین شیوه خالکوبی چیست و چطور میشه خطر عوارض ناخواسته را به حداقل رساند؟ پاسخ به این سؤال ها موضوع گفتگوی من و فهیمه خضر حیدری در برنامه خبر است.

نمونه یک خالکوبی گسترده و با مواد رنگی

نمونه یک خالکوبی گسترده و با مواد رنگی

دلایل مختلفی برای گرایش افراد به خالکوبی وجود دارد برخی برای نشان دادن فردیت، شجاعت، پیروی از مد یا منحصر به فرد بودن خود و یا عضویت در گروه خاصی اقدام به این کار می کنند اما در هر حال، به لحاظ سلامتی همیشه باید به نکات ایمنی زیر توجه کرد تا خطرات ناشی از آن به حداقل برسد.

عوارض احتمالی خالکوبی

– انواع عفونت ها نظیر ایدز ، هپاتیت ، عفونت استافیلوکوکی ، هپاتیت b و c و سلولیت عمیق پوستی

– واکنش های آلرژیک و حساسیت پوستی : برخی از افراد به مواد و رنگ های خالکوبی حساسیت داشته و دچار علایم التهاب و حساسیت موضعی در محل خالکوبی و یا کل بدن می شوند. خلاصه ایدز ، هپاتیت ، کچلی ، پشیمانی و دیگر هیچ….

کارهایی که پیش از خالکوبی باید انجام دهید:

قبل از اینکه تصمیم به خالکوبی بگیرید باید توجه داشته باشید که خالکوبی یک کار پرخطر محسوب می شود چون در طی آن ساختار طبیعی پوست تخریب شده و با خون و مایعات بدن تماس برقرار می شود لذا عدم رعایت نکات بهداشتی احتمال انتقال بیماریهای عفونی خطرناک مثل ایدز را بدنبال دارد. بنابراین فرد و مکانی که خالکوبی در آن انجام می شود باید شرایط کامل بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند. ( یک نکته برای نحوه کسب اطمینان از رعایت نکات بهداشتی در هر مکان این است که سری به دستشویی و توالت آنجا بزنید. اگر کثیف و آلوده بود بلافاصله آنجا را ترک کنید! در نهایت مدارک و گواهی کسب و کار فرد را چک کنید تا مطمئن شوید که وی تخصص و مجوز انجام این کار را دارد.

نکات ایمنی و رعایت بهداشت فردی:


شب قبل از خالکوبی الکل، دارو و یا ماده مخدر و … مصرف نکنید.

اگر در حال حاضر بیمار هستید، زمان خالکوبی را به تعویق بیاندازید.

مطمئن شوید از سوزن های خالکوبی یکبار مصرف و استریل استفاده می کنند.

مطمئن شوید مکان خالکوبی مورد نظر دارای امکانات ضدعفونی و استریل کردن وسایل خود هست.

مراقب رفتارهای بهداشتی فرد خالکوبی کننده باشید. ( شستن دست ها ، دستکش استریل ، وسایل یکبار مصرف و … )

از نظافت و پاکیزگی محل خالکوبی ( استودیو – و یا مطب پزشک) مطمئن شوید.

مشخصات مواد رنگی مورد استفاده ( نوع، کارخانه سازنده و … ) را از فرد بپرسید.

بعد از خالکوبی از پوست خود مراقبت و توصیه های بهداشتی را دقیقاً رعایت کنید.

از عدم حساسیت به مواد بکار رفته ، اطمینان حاصل کنید.

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics