پژوهشگران دانشگاه کرنل در ایالت نیویورک، موفق شدند، ۷ توله سگ آزمایشگاهی سالم را با شیوه لقاح مصنوعی در لابراتوآر یا IVF به دنیا بیاورند. آنها می گویند، باروری مصنوعی و تولد سگ های آزمایشگاهی راهکار مفیدی برای جلوگیری از انقراض تیره های در معرض خطر سگ سانان و پیشگیری از بیماری های مشترک با انسان خواهد بود. این ۷ توله خبرساز در روز ۱۰ ماه ژوئیه سال جاری یعنی دقیقا ۵ ماه پیش، از تلقیح ۱۹ تخم لقاح یافته آزمایشگاهی در مرحله تقسیم سلولی، به دست آمدند و دیروز خبر ورودشان در مجله ساینس وان کتابخانه عمومی آمریکا با نوید دستاوردهای مهم برای ارتقا سلامت گونه های جانوری منتشر شد.
دکتر الکساندر تراویس، رئیس آزمایشگاه دامپزشکی دانشگاه کرنل، معتقد است که لقاح آزمایشگاهی، ابزار قدرتمندی است که با توسل به آن، دانشمندان می توانند گونه های در حال انقراض سگ را از خطر نابودی نجات دهد. علاوه بر آن، در حین ترکیب نطفه نر و ماده، امکان شناسایی اختلالات ژنتیکی و جایگزینی آن را با ژن های سالم فراهم می شود.
کاربرد IVF یا لقاح آزمایشگاهی در انسان مسیر طولانی و موفقی را در ۴ دهه گذشته طی کرده و نخستین فرزند این لقاح امسال ۳۷ ساله شد. اما لقاح آزمایشگاهی تیره سگ سانان به دلیل تفاوت های ناشناخته در سیکل باروری تا پیش از این تحقیق ناموفق مانده بود. پژوهشگران می گویند، انسان و تیره سگ سانان بیماری های مشترک زیادی دارند و ترویج این روش، کمک بزرگی به شناسایی بیماری های ژنتیک انسانی خواهد کرد.