پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا می گویند، درمان اختلال چشمی بیماران مبتلا به دیابت، با داروی لوسنتیس (Lucentis) یا رانیبیزوماب پس از یکسال، منجر به ترمیم عصب بینایی و بازگشت قابل توجه قدرت دید می شود. اختلالات چشمی دیابت مهم ترین دلیل نابینایی افراد جوان و میانسال در سراسر دنیاست و موجب از کارافتادگی فرد مبتلا در سنین فعال زندگی می شود. به گزارش محققان جانز هاپکینز، میزان بهبودی قابل توجه است و نیمی از بیماران آنها که تحت درمان با لوسنتیس بودند، پس از یکسال مجددأ قادر به رانندگی( قدرت دید ۲۰/۴۰) بودند.
لوسنتیس چند سال است که برای درمان رتینوپاتی دیابتی، در بیمارانی که دچار ورم ماکولا یا التهاب عصب بینایی شده اند، استفاده می شود و پژوهش جدید اثر بخشی آن را در تکثیر غیر طبیعی عروق ته چشم در بیماران دیابتی(رتینوپاتی پرولیفراتیو) نشان داده است. دارو ماهی یکبار توسط پزشک داخل چشم تزریق می شود و باید در کنار روشهای درمانی دیگر برای کنترل قندخون مورد استفاده قرار گیرد. لوسنتیس یک آنتی بادی منوکلونال یا پادتن تک ستونی است که موجب جلوگیری از نشت رگهای خونی ته چشم و ممانعت از رشد غیرطبیعی آنها در شبکیه چشم عمل می شود.
رتینوپاتی (آسیب شبکیه) دیابتی شایعترین بیماری چشمی در مبتلایان به دیابت است و عامل اصلی نابینایی در افراد بزرگسال به حساب میآید. این عارضه به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگهای خونی رخ میدهد و زمانی که عروق خونی در رتین یا شبکیه آسیب می بینند باعث نشت مایع یا خون شده یا منجر به رشد شاخه های عروقی شکننده و کلاف مانند شده و باعث تخریب شبکیه شود. در نتیجه تصویری که شبکیه به مغز میفرستد تار شده یا کج و معوج میشود. در برخی از بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی همراه با ورم ماکولا، رگهای خونی جدید غیرعادی در سطح شبکیه چشم رشد میکنند و در صورتی که رگهای خونی پاره شود افت شدید بینایی یا نابینایی اتفاق میافتد.
دیابت، هماکنون بحران جدی برای سلامت عمومی به حساب میآید و هر ساله تعداد بیشتری به آن مبتلا میشوند و تایید داروی جدید برای استفاده در بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی و ورم ماکولا یا التهاب عصب بینایی، اولین درمان موثر برای بهبود مشکلات ناشی از کاهش قدرت بینایی در این بیماران است. اداره نظارت بر امور غذا و دارو در آمریکا نیز دیروز تأکید کرد، در صورتی که داروی لوسنتیس به درستی استفاده شود پیشرفت رتینوپاتی دیابتی معکوس و قدرت بینایی حفظ میشود.