نتیجه یک پژوهش تازه در بولیوی نشان می دهد، آلودگی با یک نوع انگل روده ای__ کرم آسکاریس __ میزان باروری زنان را افزایش می دهد.

نتیجه این مطالعه که در شماره اخیر نشریه ساینس منتشر شده، حاصل تحقیق بر روی بیش از ۹۰۰ زن بو می در بولیوی است. پژوهشگران دانشگاه سانتا باربارا در کالیفرنیا، که این مطالعه را طی ۹سال انجام داده اند، می گویند، عفونت با کرم آسکاریس، موجب تغییر و تعدیل در سیستم ایمنی زنان می شود و بدین دلیل امکان لقاح و لانه گزینی تخم در آنها بالا می رود.

نتیجه یک پژوهش تازه در بولیوی نشان می دهد، آلودگی با یک نوع انگل روده ای__کرم آسکاریس__ میزان باروری زنان را افزایش می دهد.

یک زن اهل بولیوی و کودکانش

 

سبک زندگی این بومیان به انسان‌ های جوامع ابتدایی که از طریق شکار و گردآوری دانه های گیاهی زندگی خود را می گذراندند،  بسیار شبیه است. پژوهشگران می گویند، زنان آلوده به این کرم در بولیوی، در دوران باروری خود، به طور متوسط ۲ فرزند، بیشتر می زایند.

تاثیر کرم‌های روده ‌بر سیستم ایمنی انسان پدیده‌ای شناخته شده است، این کرم‌ها باعث کاهش واکنش سیستم ایمنی می‌شوند تا بتوانند در روده انسان زنده بمانند. اما تمام کرم‌های روده چنین تاثیری ندارند، مثلا آلودگی با کرم‌های قلابدار یا کرم‌های روده کوچک که خونخوار هستند، باعث کم خونی، ناباروری، زایمان زوردس و رشد ناکافی جنین می شود  و زنان آلوده به کرم قلابدار، به طور متوسط ۳ فرزند کمتر می‌ زایند.

کرم آسکاریس ممکن است با تغییر و تعدیل سیستم ایمنی موجب افزایش توان باروری زنان شود.

یک کرم حلقوی آسکاریس در آزمایشگاه

دانشمندان معتقدند این تاثیر از نظر تکاملی اهمیت حیاتی داشته چون انسان‌های اولیه همزیستی بسیاری با این انگل‌ها داشته و بسیاری از آنها چنین کرم‌هایی را در روده داشتند بنابراین کاهش واکنش سیستم ایمنی امکان بقا را هم برای انسان و هم برای کرم فراهم کرده است.

از همین رو برخی محققان معتقدند با کاهش شیوع این کرم‌ها، بیماری‌های ناشی از واکنش دستگاه ایمنی مثل آلرژی‌ و آسم، دیابت نوع اول، ام‌اس و بیماری‌های مفصلی شیوع بیشتری پیدا کرده است.

محققان امیدوارند، نتیجه این تحقیق بتواند به درمان ناباروری و برخی بیماری های دیگر  کمک کند. عفونت انگلی با کرم آسکاریس، در بولیوی و در سایر کشورهای جهان، از جمله ایران نیز شایع است این کرم می‌تواند تا ۳۵ سانتی‌متر طول و حدود پنج میلی‌متر قطر داشته باشد.

آلودگی انگلی در کشورهای کم درآمد و توسعه نیافته شایع تر از کشورهای پیشرفته است. دلیل اصلی این تفاوت، عدم رعایت بهداشت فردی، کمبود آب آشامیدنی ناسالم، آلودگی خاک و مواد غذایی غیر بهداشتی هستند.

 

 

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics