سازمان جهانی بهداشت، امروز گزارش سالیانه تصادف های جاده ای را بر اساس آمار ۱۸۰ کشور منتشرکرد. مارگارت چان، دبیر کل این سازمان در نشست خبری امروز گفت که این رقم غیر قابل قبول است و کشورها باید برای آن چاره اندیشی کنند. به گفته مارگارت چان; نزدیک به یک سوم قربانیان را موتورسوارها و افراد پیاده تشکیل می دهند و این در حالیست که از هر ۱۰ نفر که می میرد، مرگ ۸ نفرشان قابل پیشگیری است.
از سوی دیگر، دکتر اتین کروگ، مدیر بخش بیماری های غیر واگیر و پیشگیری ار آسیب سازمان جهانی بهداشت،”تصادفات جاده ای هر سال جان یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از مردم دنیا را می گیرد و نخستین عامل مرگ و میر جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله در جهان است. این یک فاجعه دست ساز بشری است. عامل ناشناخته و مرموزی باعث آن نشده است و حاصل برنامه ریزی غلط و بی توجهی برنامه ریزان به اصول ایمنی، وضع قوانین و نظارت بر اعمال آنها است.”
بنا به گزارش، ۹۰ درصد قربانیان تصادفات، مردم کشورهای کم درآمد آفریقا و خاورمیانه هستند که تنها ۵۴ درصد از ماشین های دنیا را در اختیار دارند. اتین کروگ دلیل آن را بسیار ساده و به این دلیل می داند که، بسیاری از مقررات وسایل ایمنی در اغلب اتومبیل های کشورهای در حال توسعه وجود ندارد و موجب می شود که مرگ و میر آنها بیش از سایر کشورها باشد.
در بخش مقررات ایمنی گزارش آمده است که همه کشورها باید، رویه واحدی اتخاذ کنند. و به منظور کاستن از مرگ و میرها، تعیین سرعت مجاز، ممنوعیت رانندگی در حال مستی، استفاده اجباری از کمربند ایمنی در اتوموبیل برای کودکان و بزرگسالان و کلاه ایمنی در حین رانندگی با موتورسیکلت و دوچرخه، ضروری است.